SeasonShoes Voor warme voeten!

Wikkerink B.V.

De Klokkenmaker Bredevoort

Autobedrijf Wisselink

Jumbo Leussink

Bakkerij Vaags

Restaurant & Hotel Pension Bertram

Tijdschriften Kaarten en veel meer

Voetreflextherapie & Natuurgeneeskunde

Hoveniers bedrijf Heusinkveld

Deco Action

Studio Hiddink

Aannemersbedrijf G.F. van den Brink BV

Bezoek de molenaar tijdens Nationale Molendag 2013

A A A
Start - Nieuws - Bezoek de molenaar tijdens Nationale Molendag 2013
Goedemorgen


Bezoek de molenaar tijdens Nationale Molendag 2013Lintelo Geplaatst 1 mei 2013

Altijd al willen weten wat het werk van molenaars inhoudt? U kunt het hen zelf vragen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei 2013.

Gedurende dit molenweekend zetten ook alle molens in de Gemeente Aalten hun deuren open, speciaal voor u. Op de Wenninkmolen in Lintelo zijn er rondleidingen door de molen, een fietsroute, zelf malen met handmolensteentjes (speciaal voor kinderen) en met gratis koffie wordt dit een bijzondere beleving. Tevens zijn er zakjes pannenkoekenmeel en verjaardagkalenders te koop, uiteraard van de molen. De Wenninkmolen is open van 10 tot 17 uur. Op de molen in Bredevoort zijn er ook rondleidingen en is er meel te koop op zaterdag 11 mei a.s.

De 41ste Nationale Molendag staat in het teken van de vrijwilliger en de molenaar in het bijzonder. Dankzij hen kunnen de molens blijven draaien en zijn deze open voor het publiek. De molenaars vertellen u graag meer over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent.
Het totale molenaarsteam van de "Wenninkmolen" in Lintelo en "De Prins van Oranje" te Bredevoort bestaat uit acht enthousiaste mensen. Martie te Brake, Thijs Nieuwenhuis en Johan Assink zijn gediplomeerd vrijwilliger molenaar. Richard Baten, Hans Raben, Thomas Reitsema en Willie te Molder zijn molenaar in opleiding. Daarnaast draait de Wenninkmolen regelmatig onder toezicht van Dinie Nijland. Op de "Teunismolen" in De Heurne is Cor Zorn de molenaar, en sinds enige tijd wordt hij bijgestaan door het team van Lintelo / Bredevoort.

Dit jaar is extra feestelijke editie omdat vereniging De Hollandsche Molen haar 90ste verjaardag viert. Sinds 1923 zet deze landelijke organisatie zich in voor het beheer en behoud van wind- en watermolens in Nederland. Op de molens kunt u tijdens de Nationale Molendag meer informatie vinden over het werk van dé molenvereniging van Nederland.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars en maakt deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen. Wilt u weten welke molens in uw omgeving open zijn en wat er zoal te beleven is? Ga dan naar www.molens.nl/molendagen.

 

Lintelo zaterdag 11 mei 2013


Meer informatie | MOLENS

« terug
Season Shoes voor snowboots winterlaarzen en schoenen ook rubberlaarzenPartycentrum 't NoordenHenk Klumpenhouwer Meubel & Woningstoffeerderij

GUV Aalten Uitvaartcentra en crematorium in de AchterhoekCafé SchillerGroepskampeerterrein Nieuw Rengelink

         Klik op de logo's voor meer informatie.
Voordeel !

Agenda
< oktober 2014 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
40
 
 
1
2
3
4
5
41
6
7
8
9
10
11
12
42
13
14
15
16
17
18
19
43
20
21
22
23
24
25
26
44
27
28
29
30
31
 
 

Te Kiefte Optiek en Juwelier

Nieuwsbrief Allesvan.nl

Goed Glas Wijn Wijnimport

Goed glas wijn flessenpost

Kapsalon Kerstje

Schoenmakerij de Kaplaars

Autobedrijf JAWI

Shoeby Fashion Aalten

Café Restaurant Stegers

Cafe Schiller

SEVEN women & SEVEN men

Groepskampeerterrein Nieuw Rengelink

Haak en Hoek! Café Restaurant Speeltuin

Farm & Countryfair