Autobedrijf Wisselink

Goudsmid Atelier Elcerlyck

Leer problemen zelf verstandig op te lossen

Onnink Textiel

Wikkerink B.V.

Jumbo Leussink

Schoenmakerij de Kaplaars

Kenger Meubelen

Aannemersbedrijf G.F. van den Brink BV

Partycentrum 't Noorden

Bakkerij Vaags

Hoveniers bedrijf Heusinkveld

Farm & Countryfair

Studio Hiddink

Bezoek de molenaar tijdens Nationale Molendag 2013

A A A
Start - Nieuws - Bezoek de molenaar tijdens Nationale Molendag 2013
Goedemorgen


Bezoek de molenaar tijdens Nationale Molendag 2013Lintelo Geplaatst 1 mei 2013

Altijd al willen weten wat het werk van molenaars inhoudt? U kunt het hen zelf vragen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei 2013.

Gedurende dit molenweekend zetten ook alle molens in de Gemeente Aalten hun deuren open, speciaal voor u. Op de Wenninkmolen in Lintelo zijn er rondleidingen door de molen, een fietsroute, zelf malen met handmolensteentjes (speciaal voor kinderen) en met gratis koffie wordt dit een bijzondere beleving. Tevens zijn er zakjes pannenkoekenmeel en verjaardagkalenders te koop, uiteraard van de molen. De Wenninkmolen is open van 10 tot 17 uur. Op de molen in Bredevoort zijn er ook rondleidingen en is er meel te koop op zaterdag 11 mei a.s.

De 41ste Nationale Molendag staat in het teken van de vrijwilliger en de molenaar in het bijzonder. Dankzij hen kunnen de molens blijven draaien en zijn deze open voor het publiek. De molenaars vertellen u graag meer over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent.
Het totale molenaarsteam van de "Wenninkmolen" in Lintelo en "De Prins van Oranje" te Bredevoort bestaat uit acht enthousiaste mensen. Martie te Brake, Thijs Nieuwenhuis en Johan Assink zijn gediplomeerd vrijwilliger molenaar. Richard Baten, Hans Raben, Thomas Reitsema en Willie te Molder zijn molenaar in opleiding. Daarnaast draait de Wenninkmolen regelmatig onder toezicht van Dinie Nijland. Op de "Teunismolen" in De Heurne is Cor Zorn de molenaar, en sinds enige tijd wordt hij bijgestaan door het team van Lintelo / Bredevoort.

Dit jaar is extra feestelijke editie omdat vereniging De Hollandsche Molen haar 90ste verjaardag viert. Sinds 1923 zet deze landelijke organisatie zich in voor het beheer en behoud van wind- en watermolens in Nederland. Op de molens kunt u tijdens de Nationale Molendag meer informatie vinden over het werk van dé molenvereniging van Nederland.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars en maakt deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen. Wilt u weten welke molens in uw omgeving open zijn en wat er zoal te beleven is? Ga dan naar www.molens.nl/molendagen.

 

Lintelo zaterdag 11 mei 2013


Meer informatie | MOLENS

« terug
Schoenmakerij de KaplaarsCafé SchillerSEVEN Dinxperlo

Tepasse Fenster: Kozijnen & DeurenAutobedrijf WisselinkCafé Restaurant Speeltuin Haak en Hoek

         Klik op de logo's voor meer informatie.
Posters !

Autobedrijf JAWI

Deco Action

Groepskampeerterrein Nieuw Rengelink

Albert Heijn Aalten

Goed glas wijn flessenpost

Kozijnen & Deuren

Sluiskes

Tijdschriften Kaarten en veel meer

Nieuwsbrief Allesvan.nl

Heijerman Optiek Aalten

Kapsalon Kerstje

Restaurant & Hotel Pension Bertram

Cafe Schiller